Evaluarea Nationala a absolventilor clasei a VIII-a 2016

EVALUARE NAŢIONALĂ

Repartizarea candidaţilor în sălile de clasă poate fi consultată aici

15 – 17 iunie  – Înscrierea la Evaluarea Naţională la secretariatul şcolii

27 iunie 2016 –  Limba şi literatura română

29 iunie 2016 – Matematică

  1 iulie  2016 – Afişarea rezultatelor până la ora 1600

  1 iulie  2016 – Depunerea contestaţiilor între orele 1600 – 2000

  5 iulie  2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

 

Accesul elevilor în sălile de clasă, în care se desfăşoară Evaluarea Naţională, este permis până la ora 8:30.

 

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru.

 

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea naţională în sesiunea respectivă.

În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

La finalul timpului maxim prevăzut (2 ore pentru Evaluarea Naţională), candidaţii au dreptul să îşi păstreze subiectele. Candidaţii care predau lucrarea scrisă cu mai mult de jumătate de oră înainte de expirarea timpului maxim prevăzut nu au dreptul să păstreze subiectul de examen, predându-l asistenţilor a dată cu lucrarea scrisă şi ciornele.