Examene Cambridge, 22-23.06.2024

Examene Cambridge, 22-23.06.2024

Asociatia MLCC Galati & Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Galaţi, Centru acreditat Cambridge, în colaborare cu British Council Iaşi, organizează şi în anul 2024 examene Cambridge, după cum urmează:

Examen                                Data                         Taxa                    Înscriere

A2/KET for Schools            22.06. 2024                 460 RON              10-17.04.2024

B1/PET for Schools            22.06. 2024                 565 RON              10-17.04.2024

B2/FCE for Schools            22.06. 2024                 780 RON              10-17.04.2024

Starters                             23.06. 2024                 355 RON              10-17.04.2024

Movers                              23.06. 2024                 355 RON              10-17.04.2024

Flyers                               23.06. 2024                 355 RON              10-17.04.2024

Acte necesare: copie CN, tel, adresa mail.

Informatii:

Prof. Mihaela Rapas, mihaelarapas@yahoo.com

Înscrierile se fac la profesorii coordonatori sau la secretariatul Școlii Gimnaziale “Miron Costin” Galați

British Council – Termeni și condiții candidați înscriși examene Cambridge

 

 

 

 

Perspective educaționale finlandeze pentru speranță, bunăstare și înțelegere sistemică în învățământ

            În contextul celebrării #ErasmusDays în perioada 09-14 octombrie 2023, experiența participării la seminarul Erasmus+ TCA "Teaching sustainability competences for hope, well-being, and systemic understanding" merită amintită ca diseminare de bune practici și stabilire de contacte între actori educaționali, în vederea încheierii unor parteneriate europene prin programul Erasmus+.

 

            Evenimentul a fost organizat în primele 4 zile ale lunii octombrie 2023, de către Agenția Națională a Finlandei în colaborare cu Universitatea din Jyväskylä, în locații superbe: campusul studențesc inedit din punct de vedere arhitectural: (Ruusupuisto, Aalto2), cele 3 școli gazdă: Mankola School, Huhtasuo Comprehensive School, Satavuo Ecoschool și obiectivele turistice: rezervația naturală din mijlocul Lacului Päijänne, Savutuvan Apaja și Muzeul de Artă din Jyvaskyla, reunind profesori din Finlanda (15), Suedia (8) și 37 din celelalte state europene.

            Acest seminar s-a concentrat asupra educației pentru sustenabilitate, cu accent pe modalitățile practice de promovare a cunoștințelor, abilităților și atitudinilor necesare pentru dobândirea competențelor de durabilitate. S-au identificat modalități de adaptare a Cadrului european de competențe pentru durabilitate (GreenComp) pentru învățământul primar, punând accent pe exemple concrete. Seminarul a prezentat metodele utilizate în viața școlară de zi cu zi în școlile din Finlanda, luând în considerare cele patru domenii de competență ale GreenComp: valori și angajament, complexitate, ipostazele viitorului și acțiune pentru durabilitate. Au fost abortate teme ca limitările planetei noastre, conexiunea om-natură, participarea activă și învățarea în aer liber, în vederea regândirii perspectivei educaționale pentru noile generații.

            Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din România și Salto E&T au facilitat accesul la acest eveniment celor 5 profesori din țara noastră (Galați, București, Cluj, Argeș, Botoșani), prin medierea acestuia pe paginile proprii: https://www.anpcdefp.ro/evenimente și https://salto-et.net/events/

#SustainabilityEducation #ErasmusPlus #eTwinningFIN #JYUnique #JYUWisdom

#ErasmusDays

prof. înv. primar Camelia Stănilă

# ErasmusDays – Împreună pentru o comunitate școlară de succes

Programul Erasmus+ reprezintă o oportunitate pentru învățământul românesc prin faptul că oferă posibilitatea regândirii serviciilor educaționale prin contactul direct al realității autohtone cu cele europene. Școala Gimnazială “Miron Costin” Galați este beneficiar al unui grant Erasmus+, prin proiectul  „Together for a Successful School Community”, având numărul de referință 2023-1-RO01-KH122-SCH-000120827. Acesta este un proiect de scurtă durată, care  are ca scop implementarea diverselor activități de mobilitate pe o perioadă de douăsprezece luni.

 

Proiectul care valorizează puterea lui ”Împreună” pentru o comunitate școlară de succes își propune identificarea nevoilor de formare a elevilor care înregistrează rezultate scăzute la învățătură și un comportament nefavorabil învățării școlare și includerea programe de consiliere prin activități de colaborare, de coaching, prin apelul la resurse TIC și la activități de tip outdoor. Finalitatea este reprezentată de îmbunătățirea percepției beneficiarilor (elevi, părinți, profesori, comunitate în general) față de serviciile oferite de școală. În perioada contractuală 02.10.2023-01.10.2024 se vor derula 10 mobilități din învățământul primar și gimnazial pentru formarea continuă a personalului didactic.

Rezultatele proiectului se vor reflecta astfel:

– personal de predare format prin furnizori europeni specializați;

– inserţia noilor tehnologii și strategii didactice în activitatea didactică în scop motivațional asupra elevilor problematici și progresul în evaluarea sumativă;

–  chestionare aplicate beneficiarilor (părinți, elevi, profesori), minim 25% progres;

– document cadru intern de formare a personalului școlii prin CEAC și Comisia de formare, ca parte a planului de dezvoltare instituțională;

– resurse educaționale deschise şi planuri de intervenţie personalizată realizate în cadrul proiectului;

– ateliere de lucru la nivel micro ( intern) și macro ( local, județean, național și/sau internațional) prin platforme specializate: iniţiere şi coordonare proiect(e) eTwinning;

– minim 2 proiecte educaționale transdisciplinare naţionale/internaţionale și 2 programe CDȘ bazate pe TIC;

– minim 2 ghiduri metodice de bune practici;

– o conferință de promovare a valorilor psihopedagogice prin parteneriat Erasmus+.

 Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a derulat în luna septembrie 2023 în format fizic și online o reuniune de contractare pentru proiectele de mobilitate de scurta durata KA122-SCH cu scopul informării, consilierii beneficiarilor programelor Erasmus+.

În concluzie, implementarea acestui tip de proiecte susține dezvoltarea organizațională prin furnizarea de experiență internațională furnizorilor de formare și a altor organizații din domeniul educației și formării profesionale.

prof. înv. primar Camelia Stănilă

eTwinning – Ziua Internațională a Fericirii

Parteneriatele internaționale între școli, prin intermediul proiectelor de tip eTwinning, oferă o viziune complexă educației copiilor: unitățile de învățământ din diverse state care valorifică în cadrul școlii principiile europene colaborează, realizând activități comune specifice vârstei elevilor, promovând aspectele naționale în cadrul european. Astfel, gălățeanca Smaranda Brăescu, prima româncă premiată pentru recordul mondial la parașutism în Miami-Florida în 1932, pentru un salt de la peste 7000 de metri, a ajuns model de perseverență, studiu și reușită pentru copiii din țările partenere: Turcia, Macedonia de Nord și România. https://www.youtube.com/watch?v=VPjCWhM77HQ 

 Ziua Internațională a Fericirii a reunit chipurile încântate ale micuților care au fost impresionați de similitudinile cu copiii de dincolo de frontierele țării, dar și de diferențele culturale și aspectele lingvistice. Din această perspectivă, lumea nu mai pare atât de mare și nici idealurile atât de greu de atins!
     

ESA Education

Agenţia Europeană Spaţială – ESA Education a organizat în perioada 27-28 februarie 2023 un training adresat profesorilor pentru învăţământul primar, dornici să utilizeze la clasă resurse moderne – noţiuni primare de robotică şi automatizare, cu ajutorul Lego WeDo 2.0, Scratch, Python, Astro Pi.

Şcoala Gimnazială "Miron Costin" din Galaţi a reprezentat echipa din România, alături de alte 5 cadre didactice din țară (Ploiești, Petroșani, Buzău, București, Târgoviște) și 19 din Grecia, Spania, Danemarca, Portugalia, construind vehicule din Lego, programându-le să se deplaseze, simulând testarea valorii ph-ului de pe Marte, realizând desene complexe cu Scratch. S-au exersat limbaje de programare de bază pentru identificarea temperaturii ambientale, crearea de imagini, mesaje, instantanee. A fost vizitată baza ESEC-Redu, unde a fost prezentat Galileo, sistemul european de navigație prin satelit, care transmite semnale legate de poziția exactă în timp și spațiu la nivel global și identifică apeluri de urgență de pe întreaga planetă. Pe toată durata cursului, ne-a însoțit cunoscuta mascotă Paxi, prietena copiilor, alături de care explorează misterele spațiului cosmic.

În esență, beneficiile obținute în urma cursului vor fi: participarea elevilor la proiectele organizate de ESA, crearea de parteneriate internaționale cu tematică STEAM și programe noi la decizia școlii, contexte (non)formale să valorificăm educativ tehnologia.