Programul Digitaliada 7.0

Programul Digitaliada 7.0, derulat și implementat de Fundația Orange cu avizul Ministerului Educației, promovează folosirea  metodelor interactive de lucru la clasă și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Ca noutate, la această ediție au putut candida unitățile de învățământ din mediul urban, Școala Gimnazială "Miron Costin" Galați, regăsindu-se pe lista câștigătorilor. În cadrul seminarului național derulat în perioada 11-13 noiembrie 2022 au fost evidențiate beneficiile școlilor incluse în program (101 la nivel național https://www.digitaliada.ro/scolile-digitaliada-2022-2023), respectiv participarea gratuită a cadrelor didactice la cursuri Digitaliada, acreditate de Ministerul Educației și la seminare naționale și regionale, prin ateliere organizate fizic sau online.  Mai mult, pe lângă platforma de învățare și testare online, acțiunile de sprijin real pentru includerea metodelor digitale în predarea la clasă și concursul anual de materiale digitale, sunt pregătite pentru elevi ateliere de dezvoltare personală și programare. 

Bun venit, primăvară!

Pornind de la gândul de a aduce prin artă puțin zâmbet și culoare în viața noastră la acest început de primăvară, prof. Anton Marcela, împreună cu elevii talentați și inimoși ai Școlii Gimnaziale "Miron Costin " au plăsmuit frânturi de povești de primăvară pe care le-au așezat cu drag pe pânză. Expoziția se poate admira pe holul școlii în corpul principal. Mulțumim tuturor elevilor care s-au implicat și conducerii școlii pentru sprijin.

Ar putea fi o imagine cu floare

Ar putea fi o imagine cu floare

Ar putea fi artă cu floare Ar putea fi o imagine cu floare Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „CODRESCU LORENA IUSTINA CLS” Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „CIUBOTARU MIRUNA CLSVA CLS” Ar putea fi un cadru apropiat Ar putea fi o imagine cu floare şi text care spune „BRADEA ALESIA CLS VII E” Ar putea fi artă cu floare Ar putea fi o imagine cu floare Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „BUZEA ELIZA NICOLETA CLS VI B” Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „X CODRESCU IUSTINA LORENA CLS VI” Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „CODRESCO LORENA CLS VI SOLOMON ALEXIA CLS VIA VI” Ar putea fi artă cu floare Ar putea fi artă cu floare Ar putea fi o imagine cu floare Ar putea fi artă cu floare Ar putea fi artă cu trandafir şi text care spune „MOISII MOISIIANDRA ANDRA CLS VIII B”

Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „FLORESCUDIANA FLORESCU CLS VIC c”

Ar putea fi artă cu floare Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „CIUBOTARU MIRUNA CLSV” Ar putea fi artă cu floare şi text care spune „BENEA LAVINIA MARIA CLS VI D” Ar putea fi o imagine cu text care spune „Y RADUCANU ΜΑΤΕΙΑ CLS CLSVIA VI” Ar putea fi o imagine cu floare Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie. Ar putea fi o imagine cu text care spune „BUDURACHE ANDREEA CLS VIII B DIMITRIU B ALEXANDRA CLS VIII” Ar putea fi o imagine cu margaretă africană Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie. Ar putea fi o imagine cu floare Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie. 

Ar putea fi o imagine cu floare

 

Expoziție școlară – Gheorghiță Claudia Violeta, ianuarie 2022

Expoziția școlară – modalitate de evaluare dar și de valorizare, de creștere a stimei de sine a elevului
prof. Anton Marcela – Școala  Gimnazială "Miron Costin" Galați

Elementul de bază într-o expoziție este opera artistică. Mijlocul primar de a explica opera unui artist este de a o lăsa să se dezvăluie. A expune înseamă a povesti ceva despre persoana care expune, a crea o ordonare compusă, strategică, logică, a crea un sens, a justifica semnificații, a direcționa o secvență de experiențe. Una din cele mai mari aventuri ale vieţii noastre este cunoaşterea de sine. Este o adevarată tragedie faptul că unii oameni îşi petrec întreaga viată fară a se cunoaște pe ei înșiși. Cu alte cuvinte, ARTA poate deveni o formă de cunoaștere utilă elevului, adolescentului în formare.
Şcoala are o mare responsabilitate în dezvoltarea personalităţii tinerilor. Una dintre funcţiile sale este de a îmbogăţi sistemul de reprezentări de sine ale elevilor. Stima de sine se referă la modul în care te evaluezi, cât de valoros te consideri, prin comparație cu alții sau cu ceea ce ți-ai dori tu să fii. O imagine pozitivă de sine se va asocia cu o stimă de sine înaltă, iar una negativă, cu o stimă scăzută. Totodată elevii cu o imagine pozitivă de sine au încredere în forțele proprii și rezultate școlare mai bune.
Așadar expoziția organizată în cadrul școlii poate fi nu doar un factor de evaluare a unor activități sau a unor teme parcurse dar și o modaltate de valorizare, de creștere a stimei de sine a elevilor implicați, talentați și dedicați artei.
Din aceste considerente, expoziția exemplificată în imaginile de mai jos, este dedicată în exclusivitate lucrărilor unei eleve de clasa a VII-a, care excelează prin viziune și perseverență ori de câte ori profesorul de educație plastică vine cu provocări tematice din programa parcursă sau din afara ei. Acest mod de promovare a talentului și a calităților artistice poate fi apanajul OREI DE ARTĂ care aduce cu siguranță beneficii de creștere personală dar și comunitară.

BIBLIOGRAFIE
Băban, A. ,(2001), Consiliere educațională, Editura ASCR, Cluj-Napoca.
Creţu, T. , (1994), Psihologia vârstelor, Bucureşti: Ed. Universitară.
Oprea,C. ,(2009), Strategii didactice interactive, Editura Didactică și pedagogică,București

Expoziție personală

Gheorghiță Claudia Violeta – clasa a VII-a D

   

 

 

 

 

 

    

 

    

“Fii spiridușul lui Moș Crăciun”, ediția a XI-a

      

Mulțumim elevilor, părinților, cadrelor didactice, personalului auxiliar și tuturor celor care s-au implicat în proiectul "Fii spiridușul lui Moș Crăciun" – ediția a XI-a, decembrie 2021.

Prin generozitatea spiridușilor, 14 elevi au primit dulciuri și cadouri de la Moș Crăciun. De asemenea, din fondurile rămase vor fi susținute proiectele Radio MC și Clubul de robotică.

Vă dorim sărbători liniștite, vacanță plăcută și un An Nou mai bun!

 

       

  

  

  

  

 

 

        

Felii de lapte cu file de poveste de la Kinder

           

                 Școala noastră a intrat în posesia cărților oferite cu generozitate de către FERRERO ROMÂNIA S.R.L., care a donat cărți în valoare de 8389,5 de lei, precum și un set de mobilier compus dintr-un fotoliu și o lampă de birou, în valoare de 391,51 de lei.

                Campania promoțională “Felii de lapte cu file de poveste de la Kinder”, nu ar fi poposit în școală, dacă nu s-ar fi mobilizat exemplar profesorii, părinții, elevii, întregul personal al școlii, care să voteze zi și noapte această minunată și bine-venită inițiativă.

                Tuturor, vă mulțumim pentru interesul și sprijinul acordat și vă așteptăm în biblioteca școlii să împrumutați „feliile de lapte”.

“Împreună ducem magia poveștilor mai departe!”

                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                     Bibliotecar,

                                                                                                                                                                                                    Luminița Sosai

Concursul de pictură pe dovleci gigant

„Hip, hip,ura! Hip, hip, ura!” am strigat cu bucurie când dovleacul a fost copt. L-am „copt” noi cu pensule și acuarele, sâmbătă -18 octombrie la Atelierul de creație din Galeriile Shopping City Mall. N-a fost deloc ușor, dar au fost multe mânuțe pricepute. Ne-am ambiționat, ne-am străduit să pictăm o frumusețe de dovleac, mare, mare cât inimile noastre, care acum intră în competiție cu alții, realizați de elevi de la alte școli gălățene. Votați-l pe 

https://www.facebook.com/shoppingcitygalati/photos/pcb.471896019615579/471895949615586/?type=1&theater

Atelier creatie_111

Activităţi extraşcolare

 

Nr. crt.

Numele programului/ proiectului/ parteneriatului

 

Parteneri

 

 

Perioada

 

Responsabili

 

1.

Zâmbet de copil

Asociaţia pentru dezvoltare socială, educativă şi socială “Zâmbet de copil”

Instituţii de învăţământ din Galaţi

Comunitate (persoane fizice şi juridice)

2011-2012

prof. Simona Dumitriu

 

2.

O tragedie a secolului XX: Holocaustul

Ziarul „Şcoala gălăţeană”

Instituţii culturale (sinagoga din Galaţi)

Biblioteca Şcolii Gimnaziale Nr. 12 “Miron Costin”

10-13

oct.

2011

prof. Simona Dumitriu

 

3.

D-ECO-ART

(Dinamism – ecologie – artă)

Muzeul de Ştiinţe ale Naturii

presa locală

2011-2012

prof. Simona Dumitriu

prof. Loredana Tritean

4.

Club du théâtre – Arlequin plongeur

Palatul Copiilor şi Elevilor Galaţi

Biblioteca Şcolii Gimnaziale Nr. 12 “Miron Costin”

Biblioteca franceză „Eugène Ionesco” Galaţi

dec. 2011 – iun. 2012

 

prof. Olimpia Gheorghe

bibl. Luminiţa Sosai

5.

Rythmes et sonorités françaises

Şcoala Gimnazială Smârdan, Galaţi

 

dec. 2011 – dec. 2012

prof. Olimpia Gheorghe

6.

Diferiţi, dar egali

Centru de Plasament Nr. 2 Galaţi

Reprezentanţi ai comunităţii locale din presa locală

2010-2011

prof. Svetlana Ceapă

psih. Alina Alexe

7.

Tradiţii de toamnă în Europa

Asociaţia „Miron Costin” Galaţi

Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi

Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Sfânta Ana” Galaţi

2010-2011

prof. Mihaela Râpaş

prof. Viorica Moineagu

prof. Liliana Scîntei

8.

Lăsaţi copiii să vină la mine

Parohia Sf. Mare Mucenic Mina, Victor şi Vichentie, Galaţi

Centrul de Plasament Nr. 2, Galaţi

2008-2012

prof. Svetlana Ceapă

pr. paroh Nicolae Ionaşcu

9.

Vreau să fiu şcolar

Grădinniţa „Iulica” Galaţi

2010-2014

înv. Mioara Bârzu

înv. Neta Neculae

prof. partener Prodan Ionela

Inst. partener Serea Anişoara

10.

24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române

Muzeul de Istorie / Casa Cuza, Galaţi

24–28

ian.

 2011

prof. Simona Dumitriu

prof. Loredana Tritean

11.

Grădină şi culoare

Biserica Sf. Mina

Asociaţia „Miron Costin Galaţi

Centrul Carpato Danubian de Geoecologie

Cabinetul de asistenţă psihopedagogică al Şcolii Gimnaziale Nr. 12 “Miron Costin” Galaţi

mar. – iun. 2010

prof. Simona Dumitriu

psih. Alina Alexe

12.

Să dăm o şansă Pământului!

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

1 apr. 2011 –

15 iun. 2011

Coordonator:

înv. Neta Neculae

Colaboratori:

prof. Tudoriţa Ghintuială, instit. Gabriela Soceanu,

instit. Rusu Camelia

13.

Ajută, acţionează, o faci şi pentru tine

A.N.P.C.D.E.F.P. – Tineret în acţiune

Cabinetul de asistenţă psihopedagogică al Şcolii Gimnaziale Nr. 12 “Miron Costin” Galaţi

15-21 mai 2011

prof. Viorica Moineagu

prof. Simona Dumitriu

prof. Loredana Tritean

Psih. Alina Alexe

14.

Grădină, armonie şi culoare

Şcoala Gimnazială nr. 29 „Sf. Ana” Galaţi

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

Asociaţia „Miron Costin” Galaţi

Asociaţia „Orizont 29”

nov. 2010 – iun. 2011

prof. Liliana Scîntei

prof. Simona Dumitriu

prof. Gherghina Lungeanu

15.

Suntem păstrătorii datinilor şi obiceiurilor strămoşeşti

Şcoala Băltăţeni, judeţul Vaslui

Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

oct. 2010 – iun. 2011

(reînnoirea contractului la termenul de expirare)

Dir. Aurelia Matei,

Centrul Cultural Dunărea de Jos

Profesori: Maricica Codreanu, Marinela Modiga

Învăţători: Mioara Bîrzu, Elena Baltariu, Marcela Tudor, Liliana Scîntei, Stănuţa Gricorică

Institutor Monalisa Postolache