ESA Education

Agenţia Europeană Spaţială – ESA Education a organizat în perioada 27-28 februarie 2023 un training adresat profesorilor pentru învăţământul primar, dornici să utilizeze la clasă resurse moderne – noţiuni primare de robotică şi automatizare, cu ajutorul Lego WeDo 2.0, Scratch, Python, Astro Pi.

Şcoala Gimnazială "Miron Costin" din Galaţi a reprezentat echipa din România, alături de alte 5 cadre didactice din țară (Ploiești, Petroșani, Buzău, București, Târgoviște) și 19 din Grecia, Spania, Danemarca, Portugalia, construind vehicule din Lego, programându-le să se deplaseze, simulând testarea valorii ph-ului de pe Marte, realizând desene complexe cu Scratch. S-au exersat limbaje de programare de bază pentru identificarea temperaturii ambientale, crearea de imagini, mesaje, instantanee. A fost vizitată baza ESEC-Redu, unde a fost prezentat Galileo, sistemul european de navigație prin satelit, care transmite semnale legate de poziția exactă în timp și spațiu la nivel global și identifică apeluri de urgență de pe întreaga planetă. Pe toată durata cursului, ne-a însoțit cunoscuta mascotă Paxi, prietena copiilor, alături de care explorează misterele spațiului cosmic.

În esență, beneficiile obținute în urma cursului vor fi: participarea elevilor la proiectele organizate de ESA, crearea de parteneriate internaționale cu tematică STEAM și programe noi la decizia școlii, contexte (non)formale să valorificăm educativ tehnologia.