DISEMINARE – Prezentarea proiectului în cadrul cercului metodic

În cadrul cercului metodic al responsabililor de programe şi proiecte europene organizat în data de 15 decembrie 2023 de către Şcoala Gimnazială nr. 7 Galaţi, cu tema "Şcoli e-Twinning comunităţi de învăţare", au fost prezentate aspecte generale referitoare la obiectivele, rezultatele şi activităţile proiectului Erasmus+ "Împreună pentru o comunitate şcolară de succes!", cu nr. de referinţă 2023-1-RO01-KA122-SCH000120827, derulat de Şcoala Gimnazială "Miron Costin", Galaţi.

Au fost făcute cunoscute următoarele: activităţile derulate – iniţierea unui proiect eTwinning "Recycle Effect", demarat în decembrie 2023, care urmăreşte una din priorităţile naţionale, derularea opţionalelor de utilizare a TIC la o clasă primară "Magie prin tehnologie" şi la cele de gimnaziu "Robotică" (a V-a şi a VI-a), tipologia cursurilor de formare a personalului didactic şi impactul acestora asupra elevilor vizaţi din şcoala beneficiară, precum şi acţiunile imediat următoare: workshopuri tematice şi lecţiile demonstrative prin care intenţionăm ridicarea motivaţiei şcolarilor pentru învăţare. A fost prezentat şi blogul proiectului, unde sunt încărcate materiale şi informaţiile cele mai noi referitoare la implementarea acestuia https://comunitatedesucces.blogspot.com/

La activitate au fost prezenţi responsabili din unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial din municipiul Galaţi şi rural aferent, fapt care asigură transparenţă şi diseminarea rezultatelor intermediare ale proiectului la nivel judeţean.